Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Σε τι χώρα ζούμε.

Μάτι
Ο Ελληνικός λαός αγαπάει τις θεωρίες συνωμοσίας και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα από τις φετινές καλοκαιρινές φωτιές στο Μάτι όπου κάποιοι είδαν Τούρκους, την CIA, την Mosaad και διψασμένους εργολάβους που ήταν έτοιμοι να καταπατήσουν την (ήδη καταπατημένη) γή στο Μάτι.

Η απέραντη ανθρώπινη βλακεία
Δυστυχώς όπως μου επιβεβαίωσε καλός φίλος που μένει στην Νταού Πεντέλης ο εμπρηστής ήταν γείτονας του και όλοι γνώριζαν πως δεν ήταν σώας τας φρένας. Τι εννοώ: Ο "τρελός" της γειτονιάς όπως τον αποκαλούν έκαψε χόρτα εκείνη την ημέρα με 9 μποφόρ.

Κυριακή
Δεν θέλω να ξέρω πόσα θύματα θα είχαμε αν η φωτιά ξέσπαγε Κυριακή με όλο τον κόσμο να βρίσκεται στις παραλίες.

Προσλήψεις στην ΕΡΤ
Το καλοκαίρι παρακολουθούσα με ενδιαφέρον τις τηλεοπτικές μετρήσεις. Σας πληροφωρώ ότι η ΕΡΤ (Και τα 3 κανάλια αθροιστικά 8% μ.ο) ήταν σταθερά κάτω από το MEGA (9% μ.ο) το οποίο στην ουσία έχει κλείσει. Κονδύλια για πυροσβεστικά και καναντέρ δεν έχουμε αλλά 49 εκατομμύρια ευρώ για 206 προσλήψεις που θα κοσμούν το "Μέγαρο" της Αγίας Παρασκευής έχουμε.

Ανασχηματισμός
Για άλλη μια φορά η Κατσέλη έμεινε με την υπόσχεση ενώ ο συγκεκριμένος ανασχηματισμός μπορεί να θεωρηθεί λιγότερο καταστροφικός από αυτόν που είχε κάνει ο Σαμαράς το 2014. Για όσους δεν το θυμούνται, το 2014 από το πουθενά είχαν βρεθεί σε υπουργικές θέσεις Γιακουμάτος, Βούλτεψη, Ντινόπουλος και Κικίλιας.

Partey αλά Σοβιετικά
Πάντως στον Ρουβίκωνα πρέπει να ανοίξανε Soviet Champagnes (aka "Советское шампанскоόταν" όπως τις αποκαλούσαν στην ΕΣΣΔ) όταν ανακοινώθηκε η συνύπαρξη Παπακώστα-Γεροβασίλη στο Προστασίας του Πολίτη.

Και οι 53 είναι υπέροχοι
Μπάι δε ουέι, 53 άτομα μετρά μετά τον ανασχηματισμό η κυβέρνηση - Οι 29 δε, πρώην Πασοκάρες.

Ένα παντελώς άχρηστο υπουργείο
Από περιέργια και μόνο: μπορεί να μου εξηγήσει κανείς σε τι ακριβως χρησιμέυει ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης; Και εγώ ειμαι ευπατρίδης αλλα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε κάποια στιγμή πως πληρώνουμε την ύπαρξη ενός πρακτικά άχρηστου υπουργείου.

Δεύτερη φορά Αριστερά
Ο Σκουρλετης εκλέχτηκε ως Γ.Γ του ΣΥΡΙΖΑ και όπως φαίνεται βάζει πλώρη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που υπάρξει βατερλώ στις επόμενες εκλογές. Πέραν του ότι ο Τσίπρας έχει ημερομηνία λήξης, ο Σκουρλέτης δεν έχει φθαρεί πολιτικά κατά την περίοδο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επίσης, αποτελεί ένα από τα core μέλη του κόμματος και η μετακόμιση του από την κυβέρνηση στην Κουμουνδούρου τον προφυλάσει πολιτικά για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαζί τα φάγανε
Το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές δεν είναι οι ΠΑΣΟΚογενείς ψηφοφόροι, αλλά οι ψήφοι του καναπέ που σιχαίνονται το παλιό πολιτικό σύστημα, aka, θεωρούν επαναστατικό τον Τσίπρα χωρίς γραβάτα και ταυτίζουν την ΝΔ με την Siemens, Novartis κλπ. Για να καταλάβετε ποιούς εννοώ: Οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι ξέρουν που κατουράει ο Σάκης Ρουβάς αλλά δεν ξέρουν ποιος είναι υπουργός οικονομικών.

Θάνατος στου Φιλοπάππου
Το ζήτημα είναι το εξής: Aν ήταν τίποτα ακροδεξιοί που δολοφονούσαν μετανάστη θα είχε βουίξει ο τόπος. Εν προκειμένω, δεν μπορεί να καταλάβει ο δημοσιογραφικός κόσμος πως η υπερβολική πολιτικοκορεκτίλα εκτρέφει το θηρίο που λέγεται άκρα δεξιά. Για όποιον έχει ερευνήσει τα αίτια της εκλογής του Τραμπ θα καταλάβει τι εννοώ.

Κουφοντίνας
Δηλαδή αν ο Ρουπακιάς (δολοφόνος του Π.Φύσσα) έπαιρνε 48άωρη άδεια δεν θα άνοιγε μύτη, δεν θα καίγονταν τα Εξάρχεια για πολλοστή φορα, δεν θα είχαμε άλλα 5000 συνθήματα σε τοίχους και δεν θα καιγόταν πάλι η Αθήνα. Κυρίες και κύριοι, η ουσία έγκειται στο ότι ο ακροαριστερός δολοφόνος δεν διαφέρει σε τίποτα από τον ακροδεξιό δολοφόνο.

Γίνε καθηγητής πανεπιστημίου και ζήσε ζωή χαρισάμενη
Σε άλλα νέα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου χάρισε στους πανεπιστημιακούς μέχρι και τα 2/3 των οφειλών τους i.e ποσά, που φθάνουν έως και 100.000 ευρώ. Πείτε μου όμως, όλοι εσείς που εργάζεστε στον ιδιωτικό τομέα πόσο χαρήκατε όταν σας ήρθε ο ΕΝΦΙΑ;

Ενας κόκκινος καναπές
Από μια μικρή έρευνα στο Instagram οι πιο "in" προορισμοί φέτος αναδείχθηκαν οι: Αντίπαρος, Νάξος, Μήλος, Αμοργός και φυσικά η Τήνος με τον διάσημο από φέτος κόκκινο καναπέ της παραλίας Κολυμπήθρα.

Όταν η Σούλα δεν έχει λεφτά αλλά έχει instagram
Γιατί τόσο πολύ η Τήνος φέτος;
Μα φυσικά γιατί γέμισε η Μυκονος και Σαντορινη ενώ για τις υπόλοιπες Κυκλάδες θες 160 πανέλα με αμάξι βγάλτε την διαμονή και τα επιτόπια έξοδα.

Ένα αδιάφορο νησί
Πάντως αν με ρωτάτε προσωπικά για την Τήνο, δεν καταλαβαίνω τι του βρισκουν όλοι αυτού του νησιού και εξηγούμαι: 8 μποφόρ κατά μέσο όρο την ημέρα, η Χώρα είναι σαν μια κωμόπολη της Στερεάς Ελλάδας και αν είναι να πάτε για να εξερευνήσετε τα χωριά του νησιού καλύτερα βάλτε πλώρη για Μάνη και Μονεμβασιά.

Weddings everywhere
Είναι γεγονός ότι φέτος η Ελλάδα έχει πλημμυρίσει από γάμους. Για να σας δώσω να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος: Τον χειμώνα πήγα σε 4 (εκ των οποίων στον έναν ήμουν κουμπάρος), 5 τον Ιούλιο όπου έχασα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στο εξωτερικό, και καλά καλά δεν πάτησα το πόδι μου στην Ελλάδα, 1η Αυγούστου μου σκάσανε 4 προσκλησεις για τον Σεπτέμβριο.

Δεν άντεξαν
Φίλος δε, μου εκμυστηρεύτηκε πως ανάγκασε τον εαυτό του να μην πάει σε 2 γάμους με την πρόφαση των επαγγελματικών υποχρεώσεων γιατί ήταν προσφάτως χωρισμένος και δεν άντεχε άλλο να βλέπει ευτυχισμένα ζευγάρια. Άλλη φίλη δε μου είπε (και αυτή προσφάτως χωρισμένη)  ότι στις 12 π.μ είχε φύγει από τραπέζι γάμου αδελφικής της φίλης και κατέληξε στο Voodoo πάνω στα τραπέζια, κουνουπίδι και φώναζε μαζί με τον Καγιούλη "θάνατος στους νεόνυμφους".

Άκρα του τάφου σιωπή στο κάμπο βασιλεύει
Για όσους πάντως γύρισαν στην πρωτεύουσα το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου η Αθήνα έμοιαζε σαν την ΝΥ στην ταινία I Am Legend (2007) με τον Will Smith. Άδειοι δρόμοι, κλειστά μαγαζιά, μια γάτα, ένας σκύλος, ο παλιατζής και το τρανζίστορ να παίζει επαναλήψεις εκπομπών.

Από τα αλώνια στα σαλόνια
Η ΑΕΚ κατάφερε κάτι που δεν το πίστευαν πολλοί και το κατάφερε χάρη στον Μαρίνο. Το οξύμορο της όλης υπόθεσης είναι ότι ο Ουζουνίδης πέρυσι έμοιαζε με αγροτικό γιατρό ιατρικού κέντρου επαρχίας που χαροπάλευε με πεπαλαιωμένα ιατρικά μηχανήματα να κρατήσει έναν σημαντικό ασθενή του χωριού στην ζωή.

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού
Ο ΠΑΟΚ απλά πλήρωσε την έπαρσή του.

Το 2018 δεν μπήκε καλά για τους λάτρεις του σινεμά αλλά μιας και ο κάθε Έλληνας θα αρχίσει να βλέπει τένις ελέω Τσιτσίπα, σας προτείνω να δείτε την ταινία Borg vs Mc Enclore που θυμίζει το Rush (2013) απλά σε εκδοχή τένις. Αν και εστιάζει πιο πολύ στην προσωπική ζωή του Borg παρά του Mc Enclore, ο σκηνοθέτης έχει αριστοτεχνικά καταφέρει να μεταδώσει στον θεατή τον ψυχολογικό γολγοθά του Borg και την επιμονή του προπονητή του Bergelin να μεταμορφώσει ένα ατίθασο νιάτο σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες τένις παγκοσμίως .

Μας το σύστησαν, το δοκιμάσαμε και αλλά το service μας απογοήτευσε.
H Ιταλική κουζίνα έχει ανθήσει στην Αθήνα γιατί οι πρώτες ύλες έχουν χαμηλό κόστος ενώ το brand "Ιταλικό" ταξιδεύει τον γευσιγνώστη σε Ρώμη, Τοσκάνη και Amalfi. Το Ombra στο Νέο Ψυχικό ναι μεν προσφέρει νόστιμες (και οχι πεντανόστιμες) γεύσεις αλλά το service και η διαρρύθμιση του χώρου μας απογοήτευσε. Αξίζει μια επίσκεψη για τα κρασιά και τα entrées του αλλά πέραν τούτου δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα μέτριο Ιταλικό εστιατόριο στην Αθήνα.

Leon Marc

Υ.Γ
Parallel Universe
Κάπου στην Ελλάδα υπάρχει ένας κρυμμένος παράδεισος με κρυστάλλινα νερά, ακομπλεξάριστους επισκέπτες, φιλόξενους ντόπιους και μια θετική ενέργεια που σε καταβάλει με το που πατάς το πόδι σου στο νησί.
Τον κόσμο δεν τον γνωρίζεις, αντιθέτως έχεις την αίσθηση ότι τους ξέρεις όλους χρόνια. Τα βράδια σφραγίζονται δεκάδες μυστικά, οι μέρες μοιάζουν με μήνες , τα ηλιοβασιλέματα διαδέχονται τις ανατολές, ενώ η ατμόσφαιρα στην παραλία είναι βγλαμένη από το ρεφρέν του Καρβέλα "Καλοκαιρινές διακοπές"... για πάντα.
Όσον αφορά την επιστροφή στην Αθήνα, η πρώτη μέρα στο γραφείο θυμίζει την τελευταία σκηνή του The Beach (2000) όπου ο Leonardo Di Caprio κοιτάει την φωτογραφία από την καλοκαιρινή παρέα του και υπό τον ήχο του τραγουδιού Voices by Dario G απευθύνεται με νοσταλγία στον θεατή:

"I still believe in Paradise,
but now I know at least it's not some place you can look for.
Because its not where you go,
Ιt's about how you feel a moment in your life when you're part of something.
And if you find that moment...
Ιt lasts for ever."

1 σχόλιο: