Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Αρχή άνδρα δείκνυσι



Κυβέρνηση τετραετίας
Καλό θα ήταν όπως έχω ξανατονίσει να υπάρξει κυβέρνηση τετραετίας. Με όλα τα αρνητικά της ιδεολογίας του Α.Τσίπρα των θεωρώ αρκετά έξυπνο ώστε να ελιχθεί και να σταθεροποιήσει την κατάσταση. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, από την στιγμή όμως που ξεφορτώθηκε το συνονθύλευμα παλαβομάρας (ΛΑΕ) θα ήταν φρόνιμο να του δοθεί αυτή την φορά η ευκαιρία τηρουμένου των εξαιρετικών δύσκολων περιστάσεων. Καιρός να βγάλει η Αριστερά το φίδι από την τρύπα.


Η τελευταία ευκαιρία της Δεξιάς 
Από την άλλη τηρουμένου των αντιπολιτευτικών περιστάσεων θεωρώ τον Α.Γεωργιάδη ως την τελευταία ευκαιρία της Δεξιάς να πράξει την λεγόμενη επανάσταση της λογικής στην Ελλάδα. 

Εξηγούμαι: 
1) Ο Α.Γεωργιάδης έχει δείξει έμπρακτα πως είναι του πράττειν, (το μαρτυρούν εξάλλου τα περάσματα του από τα Υπουργεία Υγείας και Ναυτιλίας) και όχι μόνο του λέγειν.
2) Είναι ο μόνος υποψήφιος ο οποίος θίγει το θέμα των καταλήψεων και της μετανάστευσης. 
3) Απαντάει στο ίδιο ύφος στους εκπρόσωπους της 'τραμπουκιστικής' Αριστεράς και πάντα με επιχειρήματα.
4) Στις ραδιοφωνικές του και τηλεοπτικές του εμφανίσεις είναι πάντα διαβασμένος και απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις. (βλ. συνέντευξη στον Ενικό με τον Ν.Χατζηνικολάου)
5) Είναι φανερά υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, της αναδιάρθρωσης του Δημόσιου Τομέα και υποστηριχτής του ιδιωτικού τομέα
6) Είναι από τους λίγους που έχει αναδειχθεί μόνος του στην Πολιτική.
7) Λέει ευθέως και με υπερηφάνεια ότι είναι Δεξιός. 
8) Τους Πολιτικούς του Αντιπάλους τους σέβεται και τους δίνει τον λόγο ακόμα και όταν αυτοί του κάνουν εμπάργκο στα ΜΜΕ
8) Είναι ο μόνος ο οποίος μπορεί να συνδυάσει Λαϊκισμό με Σοβαρότητα έτσι ώστε να κερδίσει τους απαραίτητους ψήφους σε μια εκλογική αναμέτρηση
9) Τέλος, στα σενάρια περί διάσπασης, έχει την ικανότητα να ελιχθεί ανάμεσα Καραμανληκούς, Μητσοτακέϊκους κλπ (διότι δυστυχώς αυτές οι δεξιές συνιστώσες ακόμα θα υπάρχουν για πολύ ακόμα). 

Υ.Γ Στα περί ακροδεξιάς και αντισημιτισμού υπενθυμίζω ότι είναι από τους λίγους που είναι φανερά ένθερμος υποστηρικτής της στρατηγικής σχέσεως Ελλάδας-Ισραήλ. 

Ο μύθος του Κέντρου
Το δημοψήφισμα μας έδειξε πολλά όσον αφορά την τάση του εκλογικού σώματος προς τα 'ώριμα' πολιτικά πρόσωπα. Επίσης θεωρώ ότι το κέντρο δεν έχει την ίδια δυναμική μιας και η χώρα περνάει περίοδο ακραίας πολιτικής πόλωσης, το μαρτυρούν εξάλλου τα ποσοστά της αποχής στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις όπου ουσιαστικά το κέντρο δεν ψήφισε. Εν προκειμένω, και τηρουμένου των δεδομένων ότι η εκλογή θα γίνει από την βάση, θεωρώ πως στον δεύτερο γύρο θα περάσουν Γεωργιάδης και Τζιτζικώστας. Το τι μέλει γενέσθαι από εκεί και πέρα δυστυχώς δεν το γνωρίζω. Το άλλο σενάριο δεν βγάζει τον Γεωργιάδη στον δεύτερο γύρο μιας και έχει ταυτιστεί με το Μνημόνιο.


Η μοναδική ευκαιρία της Αριστεράς
Στο σενάριο της εκλογής Μητσοτάκη η Μειμαράκη θα είναι ένα ευχάριστο δώρο για τον ΣΥΡΙΖΑ μιας και ο πρώτος τον βαραίνει το όνομα του και ο δεύτερος αντιπροσωπεύει το παλαιό πολιτικό κατεστημένο. Σε αυτή την περίπτωση, θαρρώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μακροημερεύσει σε ένα πολιτικό σύστημα σαν της τωρινής Τουρκίας, όπου ο Ερντογάν ηγεμονεύει και η αντιπολίτευση χαροπαλεύει να αποσπάσει ποσοστά. Επίσης, στην περίπτωση που εκλεγεί Μειμαράκης ή ο Τζιτζικώστας δεν θα με έβρισκε απέναντι του ο ΣΥΡΙΖΑ, τουναντίον θα υποστήριζα την πτέρυγα Δραγασάκη, Σταθάκη, Χουλιαράκη.

Βραδιά εκλογών
Ημίθεος Πάγκαλος να βροντοφωνάζει σε πάνελ στο ΣΚΑΙ την βραδιά των εκλογών σε αντιπρόσωπο της ΛΑΕ για το άβατο στα Πανεπιστήμια. Στο καλό, δεν θα μας λείψετε.

Leon Marc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου